Zemiakové placky

Príprava
30 min.
Pečenie
20 min.
Porcia
15 os.
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 2 vajcia
- 100 g hladkej múky
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej na smaženie

Maroš Slanský
Rád varím a ešte radšej jem
Zemiakové placky, to je jednoducho klasika! Tento recept ti ukáže, ako pripraviť tieto chrumkavé dobroty, ktoré sú skvelé samé o sebe, ale ešte lepšie s kyslou smotanou alebo kečupom. Sú rýchle, jednoduché a neuveriteľne chutné. Perfektné na rýchlu večeru alebo ako pochúťka k filmu. Len si daj pozor, je ťažké zjesť len jednu!
Postup prípravy
1. Zemiaky ošúp a nastrúhaj. 2. Pridaj vajcia, múku, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. 3. Dobre premiešaj. 4. Lyžicou naberaj na rozpálený olej a smaž z oboch strán do zlatista.
Príprava: 30 min.
Pečenie: 20 min.
Kalórie: 350 kcal
Porcia: pre 15 osoby