Šúľance s makom

Príprava
40 min.
Pečenie
10 min.
Porcia
4 os.

Ingrediencie

  • 500 g varených zemiakov
  • 200 g hrubej múky
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 200 g mletého maku
  • 100 g práškového cukru
  • 50 g masla
Maroš Slanský
Rád varím a ešte radšej jem

Šúľance, to je taká malá oslava v ústach! Tento recept ti ukáže, ako pripraviť tieto mäkké zemiakové valčeky, ktoré sa váľajú v sladkom maku. Je to jednoduché jedlo, ale také dobré, že sa k nemu budeš stále vracať. A najlepšie na tom je, že ich môžeš jesť ako dezert aj ako hlavné jedlo!

Postup prípravy

1. Zemiaky prelisuj, pridaj múku, vajce a soľ. 2. Vypracuj cesto a vytvaruj šúľance. 3. Var vo vriacej vode, kým nevyplávajú. 4. Zmiešaj mak s cukrom. 5. Šúľance obaľ v makovej zmesi a polej roztopeným maslom.

Príprava: 40 min.
Pečenie: 10 min.
Kalórie: 600 kcal
Porcia: pre 4 osoby