Štrúdľa

Príprava
60 min.
Pečenie
40 min.
Porcia
8 os.
Ingrediencie
- 300 g hladkej múky
- 150 ml vlažnej vody
- 3 PL oleja
- štipka soli
- 1 kg jabĺk
- 100 g cukru
- 50 g strúhanky
- škorica

Maroš Slanský
Rád varím a ešte radšej jem
Štrúdľa, to je ako objatie jesene na tanieri. Tento recept ti ukáže, ako pripraviť tradičnú jablkovú štrúdľu s tenkým chrumkavým cestom a šťavnatou jablkovou plnkou. Je to síce trochu prácne, ale vôňa, ktorá sa bude šíriť z tvojej kuchyne, a chuť prvého sústa ti to všetko vynahradia. Perfektná na nedeľné popoludnie s kávou!
Postup prípravy
1. Z múky, vody, oleja a soli vypracuj cesto, nechaj odpočívať. 2. Jablká nastrúhaj, zmiešaj s cukrom a škoricou. 3. Cesto vytiahni na tenký plát. 4. Posyp strúhankou, rozlož jablká. 5. Zaviň a potri olejom. 6. Pec pri 180°C do zlatista.
Príprava: 60 min.
Pečenie: 40 min.
Kalórie: 300 kcal
Porcia: pre 8 osoby