Ricottové palacinky s citrónom

Príprava
25 min.
Pečenie
15 min.
Porcia
6 os.
Ingrediencie
- 200 g hladkej múky
- 250 g ricotty
- 3 vajcia
- 100 ml mlieka
- kôra a šťava z 1 citróna
- 3 PL cukru
- 1 ČL prášku do pečiva
- štipka soli
- 2 PL rozpusteného masla

Maroš Slanský
Rád varím a ešte radšej jem
Doprajte si luxus s týmito nadýchanými ricottovými palacinkami! Ricotta dodáva cestu neuveriteľne ľahkú a jemnú textúru, zatiaľ čo citrón prináša osviežujúcu chuť. Tieto palacinky sú tak nadýchané a delikátne, že sa doslova rozplývajú na jazyku. Ideálne pre špeciálne príležitosti alebo keď si chcete dopriať niečo výnimočné na raňajky.
Postup prípravy
1. Zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. 2. V inej miske vyšľahajte ricottu, vajcia, mlieko, citrónovú kôru a šťavu. 3. Spojte suché a mokré ingrediencie, pridajte maslo. 4. Vymiešajte hladké cesto a nechajte odpočívať 15 minút. 5. Smažte na miernom ohni z oboch strán.
Príprava: 25 min.
Pečenie: 15 min.
Kalórie: 1800 kcal
Porcia: pre 6 osoby