Pistáciovo-ružové cesto na tortu

Príprava
35 min.
Pečenie
40 min.
Porcia
12 os.

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky
  • 100 g mletých pistácií
  • 200 g cukru
  • 200 g masla
  • 4 vajcia
  • 100 ml mlieka
  • 2 PL ružovej vody
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • zelené potravinárske farbivo
Maroš Slanský
Rád varím a ešte radšej jem

Toto pistáciovo-ružové cesto je skutočným kulinárskym zážitkom. Jemná, orieškovo-krémová chuť pistácií v kombinácii s jemnou arómou ruží vytvára sofistikovaný a nezvyčajný chuťový profil. Cesto má krásnu svetlozelenú farbu a je ideálne pre elegantné torty alebo ako základ pre moderné dezerty s orientálnym nádychom.

Postup prípravy

1. Vyšľahajte maslo s cukrom. 2. Postupne pridávajte vajcia. 3. Zmiešajte suché ingrediencie. 4. Striedavo pridávajte suchú zmes a mlieko s ružovou vodou. 5. Pečte v forme pri 170°C.

Príprava: 35 min.
Pečenie: 40 min.
Kalórie: 3400 kcal
Porcia: pre 12 osoby