Pirôžky

Príprava
60 min.
Pečenie
20 min.
Porcia
20 os.
Ingrediencie
- 500 g hladkej múky
- 250 ml vody
- 1 vajce
- soľ
- 500 g zemiakov alebo bryndze na plnku
- olej na smaženie

Maroš Slanský
Rád varím a ešte radšej jem
Pirôžky sú ako malé vrecúška plné chuti. Tento recept ti ukáže, ako pripraviť tieto chrumkavé taštičky plnené zemiakovým alebo bryndzovým pyré. Sú perfektné ako rýchle občerstvenie alebo ako súčasť väčšieho jedla. A najlepšie je, že si môžeš vybrať svoju obľúbenú náplň – slanú aj sladkú!
Postup prípravy
1. Z múky, vody, vajca a soli vypracuj cesto. 2. Nechaj odpočívať 30 minút. 3. Vyvaľkaj, vykroj kruhy. 4. Naplň zemiakovým alebo bryndzovým pyré. 5. Zlepaj okraje. 6. Smaž v horúcom oleji do zlatista.
Príprava: 60 min.
Pečenie: 20 min.
Kalórie: 400 kcal
Porcia: pre 20 osoby