Parené buchty

Príprava
120 min.
Pečenie
12 min.
Porcia
12 os.

Ingrediencie

  • 500 g polohrubej múky
  • 250 ml mlieka
  • 20 g droždia
  • 50 g cukru
  • 50 g masla
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • lekvár na plnenie
  • mak na posypanie
Maroš Slanský
Rád varím a ešte radšej jem

Parené buchty sú ako malé obláčiky šťastia. Tento recept ti ukáže, ako pripraviť tieto nadýchané buchty plnené sladkým lekvárom. Sú mäkké, voňavé a dokonale sladké. Parenie možno znie zložito, ale ver mi, nie je to nič ťažké. A keď ochutnáš prvú teplú buchtu posypanú makom, budeš v siedmom nebi!

Postup prípravy

1. Z droždia, trochy mlieka a cukru priprav kvások. 2. Zmiešaj s ostatnými ingredienciami a vypracuj cesto. 3. Nechaj kysnúť hodinu. 4. Vytvaruj buchty, naplň lekvárom. 5. Par 10-12 minút. 6. Posyp makom a polej maslom.

Príprava: 120 min.
Pečenie: 12 min.
Kalórie: 300 kcal
Porcia: pre 12 osoby