Parené buchty

Príprava
120 min.
Pečenie
12 min.
Porcia
12 os.
Ingrediencie
- 500 g polohrubej múky
- 250 ml mlieka
- 20 g droždia
- 50 g cukru
- 50 g masla
- 1 vajce
- štipka soli
- lekvár na plnenie
- mak na posypanie

Maroš Slanský
Rád varím a ešte radšej jem
Parené buchty sú ako malé obláčiky šťastia. Tento recept ti ukáže, ako pripraviť tieto nadýchané buchty plnené sladkým lekvárom. Sú mäkké, voňavé a dokonale sladké. Parenie možno znie zložito, ale ver mi, nie je to nič ťažké. A keď ochutnáš prvú teplú buchtu posypanú makom, budeš v siedmom nebi!
Postup prípravy
1. Z droždia, trochy mlieka a cukru priprav kvások. 2. Zmiešaj s ostatnými ingredienciami a vypracuj cesto. 3. Nechaj kysnúť hodinu. 4. Vytvaruj buchty, naplň lekvárom. 5. Par 10-12 minút. 6. Posyp makom a polej maslom.
Príprava: 120 min.
Pečenie: 12 min.
Kalórie: 300 kcal
Porcia: pre 12 osoby