Orechové cesto na medový koláč

Príprava
25 min.
Pečenie
40 min.
Porcia
12 os.

Ingrediencie

  • 300 g hladkej múky
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • 200 g medu
  • 100 g masla
  • 2 vajcia
  • 100 ml mlieka
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL mletej škorice
Maroš Slanský
Rád varím a ešte radšej jem

Toto orechové cesto s medom je modernou interpretáciou klasického medovníka. Bohatá chuť orechov v kombinácii so sladkosťou medu vytvára komplexný chuťový profil, ktorý pripomína tradičné dezerty. Cesto je vlhké a aromatické, ideálne pre vrstvené koláče alebo ako základ pre torty s krémovými plnkami.

Postup prípravy

1. Rozpustite med s maslom. 2. Zmiešajte suché ingrediencie. 3. Pridajte vajcia a mlieko do medu s maslom. 4. Spojte všetky zmesi. 5. Pečte v forme pri 160°C.

Príprava: 25 min.
Pečenie: 40 min.
Kalórie: 3200 kcal
Porcia: pre 12 osoby