Orechové cesto na medový koláč

Príprava
25 min.
Pečenie
40 min.
Porcia
12 os.
Ingrediencie
- 300 g hladkej múky
- 150 g mletých vlašských orechov
- 200 g medu
- 100 g masla
- 2 vajcia
- 100 ml mlieka
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL mletej škorice

Maroš Slanský
Rád varím a ešte radšej jem
Toto orechové cesto s medom je modernou interpretáciou klasického medovníka. Bohatá chuť orechov v kombinácii so sladkosťou medu vytvára komplexný chuťový profil, ktorý pripomína tradičné dezerty. Cesto je vlhké a aromatické, ideálne pre vrstvené koláče alebo ako základ pre torty s krémovými plnkami.
Postup prípravy
1. Rozpustite med s maslom. 2. Zmiešajte suché ingrediencie. 3. Pridajte vajcia a mlieko do medu s maslom. 4. Spojte všetky zmesi. 5. Pečte v forme pri 160°C.
Príprava: 25 min.
Pečenie: 40 min.
Kalórie: 3200 kcal
Porcia: pre 12 osoby