Malinovo-mandľové cesto na tortu

Príprava
40 min.
Pečenie
45 min.
Porcia
10 os.

Ingrediencie

  • 250 g mletých mandlí
  • 200 g práškového cukru
  • 5 vajec
  • 200 g čerstvých malín
  • 1 ČL mandľového extraktu
  • štipka soli
Maroš Slanský
Rád varím a ešte radšej jem

Toto malinovo-mandľové cesto je ľahkou a osviežujúcou alternatívou klasických tort. Sladko-kyslá chuť malín perfektne kontrastuje s jemnosťou mandlí, vytvárajúc tak harmonický a vyvážený chuťový zážitok. Cesto je navyše bezlepkové, čo ho robí vhodným aj pre tých, ktorí sa vyhýbajú lepku.

Postup prípravy

1. Oddeľte žĺtky od bielkov. 2. Vyšľahajte žĺtky s cukrom. 3. V inej miske vyšľahajte bielky so štipkou soli. 4. Zmiešajte žĺtkovú zmes s mandľami a extraktom. 5. Opatrne vmiešajte sneh z bielkov a nakoniec maliny. 6. Pečte v forme pri 160°C.

Príprava: 40 min.
Pečenie: 45 min.
Kalórie: 2800 kcal
Porcia: pre 10 osoby