Lokše

Príprava
45 min.
Pečenie
20 min.
Porcia
15 os.

Ingrediencie

  • 1 kg varených zemiakov
  • 300-400 g hladkej múky
  • soľ
  • masť na potieranie
Maroš Slanský
Rád varím a ešte radšej jem

Lokše sú ako objatie od starej mamy – hrejivé, útešné a plné lásky. Tento recept ti ukáže, ako pripraviť tieto tenké zemiakové placky, ktoré môžeš plniť, čím len chceš. Sladké s makom, alebo slané s husacou pečienkou – obe verzie sú nebeské. Lokše sú skvelé aj studené, takže si ich môžeš pripraviť do zásoby.

Postup prípravy

1. Zemiaky prelisuj a nechaj vychladnúť. 2. Pridaj múku a soľ, vypracuj cesto. 3. Rozdeľ na bochníčky a vyvaľkaj na tenké placky. 4. Pec na suchej panvici z oboch strán. 5. Horúce potri masťou.

Príprava: 45 min.
Pečenie: 20 min.
Kalórie: 250 kcal
Porcia: pre 15 osoby