Koreninové cestá na palacinky

Ingrediencie
- 250 g hladkej múky
- 500 ml mlieka
- 2 vajcia
- 50 g cukru
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
- 1/2 čajovej lyžičky škorice
- 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- olej na smaženie

Koreninové cestá na palacinky sú vynikajúcou voľbou, ak chcete oživiť tradičnú chuť palaciniek. Tento recept kombinuje rôzne koreniny, ktoré dodajú palacinkám jedinečnú chuť a arómu. Pripravte si ich na raňajky alebo ako chutný dezert pre rodinu a priateľov.
Postup prípravy
V miske zmiešajte hladkú múku so soľou, cukrom a koreninami (muškátový oriešok a škoricu). V inej miske rozšľahajte vajcia a pridajte ich do múkovej zmesi. Pomaly pridávajte mlieko a miešajte, aby sa nevytvorili hrudky. Pridajte vanilkový extrakt a dobre premiešajte, kým nezískate hladké cesto. Ak je cesto príliš husté, pridajte ešte trochu mlieka. Nechajte cesto odpočívať asi 30 minút. Na panvici zohrejte trochu oleja na strednom ohni. Nalejte cesto na panvicu a smažte každú palacinku 1-2 minúty z každej strany, až kým nebude zlatohnedá. Opakujte, kým nemáte všetky palacinky hotové. Podávajte teplé, môžete ich posypať práškovým cukrom alebo podávať s ovocím či jogurtom.