Kapustníky

Príprava
90 min.
Pečenie
20 min.
Porcia
15 os.

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 20 g droždia
  • 1 ČL cukru
  • 50 g masla
  • 1 vajce
  • soľ
  • 500 g kyslej kapusty
  • kmín
Maroš Slanský
Rád varím a ešte radšej jem

Kapustníky sú ako malá oslava kyslej kapusty. Tento recept ti ukáže, ako pripraviť tieto chutné plnené koláčiky, ktoré sú ideálne ako rýchla desiata alebo príloha k polievke. Kombinácia chrumkavého cesta a šťavnatej kyslej kapusty je jednoducho neodolateľná. A vôňa, ktorá sa bude šíriť z tvojej kuchyne? Tá priláka všetkých susedov!

Postup prípravy

1. Priprav kysnuté cesto z múky, mlieka, droždia, cukru, masla, vajca a soli. 2. Nechaj kysnúť hodinu. 3. Kapustu orestuj s kmínom. 4. Cesto rozvaľkaj, nakrájaj na štvorce. 5. Naplň kapustou, zlepaj rohy. 6. Nechaj ešte 15 minút kysnúť. 7. Pec pri 200°C do zlatista.

Príprava: 90 min.
Pečenie: 20 min.
Kalórie: 250 kcal
Porcia: pre 15 osoby