Kapustníky

Príprava
90 min.
Pečenie
20 min.
Porcia
15 os.
Ingrediencie
- 500 g hladkej múky
- 250 ml mlieka
- 20 g droždia
- 1 ČL cukru
- 50 g masla
- 1 vajce
- soľ
- 500 g kyslej kapusty
- kmín

Maroš Slanský
Rád varím a ešte radšej jem
Kapustníky sú ako malá oslava kyslej kapusty. Tento recept ti ukáže, ako pripraviť tieto chutné plnené koláčiky, ktoré sú ideálne ako rýchla desiata alebo príloha k polievke. Kombinácia chrumkavého cesta a šťavnatej kyslej kapusty je jednoducho neodolateľná. A vôňa, ktorá sa bude šíriť z tvojej kuchyne? Tá priláka všetkých susedov!
Postup prípravy
1. Priprav kysnuté cesto z múky, mlieka, droždia, cukru, masla, vajca a soli. 2. Nechaj kysnúť hodinu. 3. Kapustu orestuj s kmínom. 4. Cesto rozvaľkaj, nakrájaj na štvorce. 5. Naplň kapustou, zlepaj rohy. 6. Nechaj ešte 15 minút kysnúť. 7. Pec pri 200°C do zlatista.
Príprava: 90 min.
Pečenie: 20 min.
Kalórie: 250 kcal
Porcia: pre 15 osoby