Kakaové cesto na tortu s orieškami

Ingrediencie
- 250 g hladkej múky
- 50 g kakaa
- 200 g práškového cukru
- 200 g masla
- 4 vajcia
- 125 ml mlieka
- 1 balík prášku do pečiva
- 100 g vlašských orieškov
- štipka soli

Toto kakaové cesto je bohaté na chuť a má jemnú štruktúru, ktorá sa skvele hodí do torty. Pridané oriešky dodávajú chrumkavosť a zaujímavú textúru. Tento recept je ideálny pre oslavy a špeciálne príležitosti.
Postup prípravy
Na začiatok si predhrejeme rúru na 180 °C. Vymažeme tortovú formu maslom a vysypeme múkou. V hlbokej miske si roztopíme maslo a pridáme práškový cukor. Dobre premiešame a následne pridáme vajcia, jedno po druhom, pričom každé poriadne zapracujeme. Do tejto zmesi preosejeme hladkú múku, kakao a prášok do pečiva. Pridáme aj štipku soli a postupne vlijeme mlieko, mixujeme, až kým nezískame hladké cesto. Nasledovne nakrájame vlašské oriešky a jemne ich vmiešame do cesta. Cesto prelejeme do pripravenej formy a pečieme v predhriatej rúre približne 30-35 minút. Po upečení necháme cesto vychladnúť vo forme, potom ho opatrne vyklopíme. Môžeme servírovať ako samostatný dezert alebo ho použiť na tortu s krémom či ovocím. Tento recept je skvelou voľbou pre rôzne oslavy či rodinné stretnutia.