Kakaové cesto na tortu s orieškami

Kakaové cesto na tortu s orieškami
Príprava
20 min.
Pečenie
35 min.
Porcia
10 os.

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky
  • 50 g kakaa
  • 200 g práškového cukru
  • 200 g masla
  • 4 vajcia
  • 125 ml mlieka
  • 1 balík prášku do pečiva
  • 100 g vlašských orieškov
  • štipka soli
Maroš Slanský
Rád varím a ešte radšej jem

Toto kakaové cesto je bohaté na chuť a má jemnú štruktúru, ktorá sa skvele hodí do torty. Pridané oriešky dodávajú chrumkavosť a zaujímavú textúru. Tento recept je ideálny pre oslavy a špeciálne príležitosti.

Postup prípravy

Na začiatok si predhrejeme rúru na 180 °C. Vymažeme tortovú formu maslom a vysypeme múkou. V hlbokej miske si roztopíme maslo a pridáme práškový cukor. Dobre premiešame a následne pridáme vajcia, jedno po druhom, pričom každé poriadne zapracujeme. Do tejto zmesi preosejeme hladkú múku, kakao a prášok do pečiva. Pridáme aj štipku soli a postupne vlijeme mlieko, mixujeme, až kým nezískame hladké cesto. Nasledovne nakrájame vlašské oriešky a jemne ich vmiešame do cesta. Cesto prelejeme do pripravenej formy a pečieme v predhriatej rúre približne 30-35 minút. Po upečení necháme cesto vychladnúť vo forme, potom ho opatrne vyklopíme. Môžeme servírovať ako samostatný dezert alebo ho použiť na tortu s krémom či ovocím. Tento recept je skvelou voľbou pre rôzne oslavy či rodinné stretnutia.

Príprava: 20 min.
Pečenie: 35 min.
Kalórie: 350 kcal
Porcia: pre 10 osoby