Bryndzové halušky

Príprava
30 min.
Pečenie
15 min.
Porcia
4 os.
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 300-400 g polohrubej múky
- 250 g bryndze
- 150 g slaniny
- soľ

Maroš Slanský
Rád varím a ešte radšej jem
Bryndzové halušky, to je jednoducho klasika! Niet nad misy pariacich sa halušiek posypaných opraženou slaninkou. Tento recept ti ukáže, ako si pripraviť pravé slovenské halušky od základu. Treba trochu zručnosti pri strúhaní cesta, ale výsledok stojí za to. A nezabudni – čím viac bryndze, tým lepšie!
Postup prípravy
1. Zemiaky ošúp a nastrúhaj. 2. Pridaj múku a soľ, vypracuj cesto. 3. Pretláčaj cez sito do vriacej osolenej vody. 4. Var 2-3 minúty, kým nevyplávajú. 5. Zmiešaj s bryndzou. 6. Opeč slaninu a posyp halušky.
Príprava: 30 min.
Pečenie: 15 min.
Kalórie: 800 kcal
Porcia: pre 4 osoby